Airconditioning: veilig, comfortabel en gezond!

Airco onderdelen Noben Dirk

Autoairconditioning wint jaarlijks aan populariteit: steeds meer automobilisten opteren voor een airco-installatie in hun auto. Dit is niet verwonderlijk aangezien veiligheid en comfort hedendaagse vereisten in een voertuig zijn.

Het rijgedrag en het concentratie- en reactievermogen van een chauffeur worden beïnvloed door allerhande factoren van buitenaf. Het “klimaat” in de auto is zonder twijfel één die factoren. Het comfort en zeker ook de veiligheid van de inzittenden worden bepaald door luchttemperatuur, vochtigheidsgraad en luchtcirculatie. Een autoairconditioning maakt het mogelijk deze klimatologische factoren zo af te stellen dat ze een optimaal gevoel van welbehagen geven aan de chauffeur en aan de medepassagiers, wat bijdraagt tot een veilige en comfortabele rijervaring.

Tip
Een aircosysteem is een delicate installatie, vooral een automatische airco of climate control. Wanneer de airconditioning niet regelmatig genoeg gebruikt wordt, kunnen de afdichtingen uitdrogen waardoor er lekken kunnen ontstaan. Hierdoor zakt het peil van de koelvloeistof, wat een oververhitting van de compressor kan veroorzaken. Het is dus ten zeerste aan te raden uw aircosysteem jaarlijks volledig te laten controleren, nazien en onderhouden door een specialist. Op die manier kunnen hoge reparatiekosten vermeden worden.